2015. 10. 07.
Kiállítás előkészületei
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):

 

1

 

Több okom is volt, hogy bemenjek a városba, pontosabban  városközpontba, mivel nem a centrális negyedben lakom. 

Az új Canonra napellenzőt vettem és uv szűrőt. 

Bár kifejezetten borús, esőre álló idő van, és most már menthetetlenül itt az ősz, azért napellenző is kell, hogy védje optikát külső behatásoktól, ameddig a legtöbb fényt áteresztő, légpárát elimináló szűrő pedig, a méregdrága frontlencsét védi portól, meg karcolódástól.

 

3  Nick Galéria kezelésében lévő Hild udvar, ahol műsorokat is rendeznek

Ezeket a trükköket régről ismerem, bár régen ilyesmit pár száz forintból meg lehetett úszni. Most nem lehet pár ezerből sem, de eszemben sincsen ezen spórolni.

Ha már bent jártam az Árkádnál,  (bevásárló központban) csináltam néhány napfényhiányos felvételt,  automata módban. Jól tudom hosszabb expozíciós idővel szebb eredményt érhettem volna el, de egyenlőre elég a gyors üzemmód. Természetesen be mentem  Nick Galériába, ahol éppen lebontották előző kiállítást, és  közmunkások taarítottak. 
 
4
 
5
 

Krisztián is boszorkányos ügyességgel fogta  seprűnyelet, nem az év fotója, ám ezt sem lehetett kihagyni.

Az új grafikai kiállítás anyaga már ott volt, de csak holnap kerül fel  falakra. Jó volt mintavételezni, mert el sem tudtam képzelni, "betű-grafika-kép" milyen szakanyagot takarhat, esetleg valami dadaista utánérzésre is gondolhattam, de amit ma láttam, azok kutyaközönséges plakátok, viszont eszeveszetten jó minőségű nyomdai printek, remek grafikusi munkák.

 

6
 

Frédéric Bortolotti francia művész-lovag teljes terem-részt fog kapni, kijár ez világhíres díszvendégnek.  Ő dolgait nem láttam, így marad meglepetés bőven.

Fekete Vali műv.történész is felbukkant. Egyeztetett Krisztiánnal. Ha jól értettem, Vali hozta  "nagyágyút", és itt tartózkodása alatt ő gondoskodik róla.

Lévén szürrealista, nagyra becsülöm francia kultúrát, és érdekes összehasonlításra nyílik 9.-én alkalom, mivel mérhető lesz magyar, sőt  helyi grafikai teljesítmény. (Pinczehelyi Sándor )

 

7

8

w

s

x

c


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés