2015. 09. 09.
Azzal kezdődött
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):

s

Michele Del Campo 

Amikor utazásról akartam írni, az előadás vázlatának lépésenkénti megváltoztatásáról kell beszélnem, események nyomvonalainak tükrében.
 Fantáziál olyankor  az ember, hogy már kész anyagot, ott és akkor összetéphetem, abban a még nem látott konferenciateremben, kerülve minden prezidenciális kimódoltságot. Azt akarnám, hogy  általános,  intézményes atmoszféra hangvétele egyszerű módon visszavonódna, és az ív mindeközben, -személyes irányokban,-  latens maradna.
 Akinek van gyakorlata, érzéke ilyesmihez, annak mindez simán megy. 
Azt tudom,  ív bármennyire előre elhatározott, helyzetszerűen csak jelenlétben előálló. 
Csupán végponttól visszafejtve prospektív.
Az utazás ténye megalapozóan lényegtelen,  megérkezéshez képest.  Megérkezés előkészítésére felhasznált idő, kontextus felvételére fordítódott, annak az előadásnak  kitalálására, aminek lefűződései a felületen zajló élményekhez és minőségekhez kapcsolódna, hagyná magát azok alapján alakulni.  
Benne foglalt bizonytalanság, mély és hanyag magabiztosságból eredt, hogy képes vagyok depiktív módon szimbolikus kifejtésekre. Az írott szöveg feladása, annyiban eltérés  dekonstruktív megközelítésektől, amennyiben az "olyan mint" és "olyan mintha" szimbólumképzését használom átjáratnak művészetfilozófiákon keresztül. 
Dekonstrukció szétszór, visszavon, differenciál.
Szimbólum személyes, érzelmi tapasztalatként egybegyűjt és túldeterminál. 
Úgy kellene megmutatni azt, hogy mit jelent  szürrealizmus,  -zajló események és előadások közepette,- szavak összefüggéseiből megfestek egy képet, lehetséges horizontot. 
Beszélt festményt állítani lehetséges festmény helyére, azonnal és direkt megosztva élményt. 
Nos ez volt  utazás és megérkezés tétje. 
Ez a koncepció volt rábízva tudattalanra, jobb agyféltekére, miközben végig beszélgettem  repülőutat egy huszonéves  lánnyal.   Budapestről ment férjhez amerikai festőművészhez.
 Azzal kezdődött ismeretség, hogy elcseréltük  ülőhelyt. Ülhettem  ablak mellett, mivel mint mondotta; neki élmény nem  új. 
Nem árultam el, hogy nekem sem. 
Nehéz lett volna újabb gesztust találni indításhoz.

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés